Tonimer Physio ampule za jednokratnu upotrebu 20 x 5 ml

Tonimer Physio ampule – Sterilna izotonična otopina natrijevog klorida 0,9% u jednokratnim ampulama za čišćenje nosa i očiju, ispiranje ušiju, čišćenje rana i inhalaciju.

Na novorođenčad, bebe i djecu
Ne mijennja fiziološki pH sluznice nosa
Razrjeđuje i ukapljuje sluz
Za čišćenje nosa, očiju, ušiju i pupka
Odlično za inhalacije

4,48  (33,75 kn)

Dostava
;"Zaliha" Dostava od 2-7 radnih dana.
Besplatna dostavaProdukt je na zalihi. Besplatna dostava za kupnje iznad od 70 €.

Na zalihi

Tonimer Physio jednodozne ampule 20 x 5 ml

 
KAKO KORISTITI?

Upute za korištenje:

  • Prije uporabe pažljivo operite ruke.
  • Odvojite jednodoznu ampulu od ostalih i zavrtite je s vrha da ju otvorite.

Za higijenu nosa i očiju

Proizvod se može koristiti svakodnevno za higijenu nosa i očiju, od 1 do 6 čišćenja dnevno, po potrebi. Za nosnu upotrebu: kapajte ili ispirajte (ispiranje) suhe ili začepljene nosnice. Nagnite glavu na stranu. Vrh ampule pažljivo umetnite u nozdrvu i lagano pritisnite na jednodoznu ampulu. Ponovite postupak s drugom nozdrvom. Vratite glavu natrag u uspravni položaj da sluz može otjecati, a zatim obrišite višak. Ne pušćajte jako nos 10 minuta nakon uporabe proizvoda. Kod dojenčadi, raztopinu kapnite s minimalnim pritiskom kako biste izbjegli bilo kakav rizik od kontaminacije srednjeg uha.

Za upotrebu u očima

Kapanjem, ispiranjem ili namakanjem. U svako oko iscijedite nekoliko kapi raztopine. Višak tekućine obrišite sterilnim kompresom. Jednodoznu ampulu ne stavljajte u kontakt s površinom oka. Ako koristite drugi proizvod za oči, započnite s upotrebom TONIMER PHYSIO IZOTONIK i zatim pričekajte 15 minuta prije nego što stavite drugi proizvod. Raztopinu se može koristiti s kontaktnim lećama.

Za higijenu ušiju

Z izpiranjem. Za odgovarajuću higijenu ušiju, nakon uporabe raztopine s površinski aktivnim tvarima za uši, upotrijebite jednodoznu ampulu kako biste uklonili otapajuću naslagu ušnog voska i isprali vanjski slušni kanal. Jednu jednodoznu ampulu možete koristiti za oba uha. Višak tekućine obrišite sterilnim kompresom.

Za čišćenje rana

Isperite ranu s cijelom raztopinom u jednodoznoj ampuli. Višak tekućine obrišite samo s zdrave kože. Jednodozna ampula ne smije doći u kontakt s površinom rane.

Za inhalaciju pri aerosolnoj terapiji

Ako se raztopina koristi kao otapalo za inhalaciju pri aerosolnoj terapiji, pogledajte upute na proizvodu koji želite inhalirati. Ako raztopino koristite samostalno, pogledajte upute prikazane na uređaju za aerosolnu terapiju. Pri prvoj uporabi ili u slučaju preosjetljivosti dišnih putova, posavjetujte se sa liječnikom.

Glavne aktivne sastojke u Tonimer Physio ampulama su:

NATRIJEV KLORID:

Natrijev klorid, poznatiji kao sol, ključni je sastojak u Tonimer Physio jednodoznim ampulama jer tvori izotoničnu otopinu koja odgovara osmolarnosti tjelesnih tekućina. Koncentracija natrijevog klorida (0,9%) idealna je za održavanje prirodnog ravnoteže tjelesnih stanica i tkiva. Natrijev klorid ima važnu ulogu u regulaciji vode i elektrolita u tijelu te podržava normalno funkcioniranje stanica. U medicinskoj praksi izotonična otopina natrijevog klorida često se koristi kao vlažilo sluznice, za čišćenje rana, kod aerosolne terapije i za ispiranje očiju ili nosa jer je nježna i ne iritira osjetljiva tkiva.

PREČIŠĆENA VODA:

Prečišćena voda je druga, ali jednako važna, komponenta Tonimer Physio jednodoznih ampula. Ona djeluje kao otapalo u kojem se otapa natrijev klorid, stvarajući izotoničnu otopinu. Korištenje prečišćene vode osigurava da je otopina čista i bez nečistoća, što je ključno za sprečavanje kontaminacije i infekcija kada se koristi na osjetljivim područjima kao što su oči, nos, uši i rane. Prečišćena voda osigurava da je otopina sigurna i učinkovita za medicinsku upotrebu, jer ne sadrži minerale, kemikalije i druge tvari koje bi mogle iritirati ili naškoditi tijelu.

Natrijev klorid ... 0,9 g
Prečiščena voda ... qs 100 ml
Bez konzervansa.
*Popis sastojaka može biti ažuriran. Molimo vas da pogledate sastojke navedene na ambalaži proizvoda.

Mjere opreza pri uporabi: Za jednokratnu i osobnu upotrebu. Nakon otvaranja, odmah upotrijebiti i jednodoznu ampulu odbaciti nakon uporabe. Ne koristite istu jednokratnu ampulu za različite svrhe poput očiju ili površine rane. Čuvati izvan dohvata djece. Otvorene jednokratne ampule ne smijete ponovno koristiti: budući da proizvod ne sadrži konzervanse, ponovna upotreba ovog proizvoda može nositi rizik od primjene kontaminirane otopine.

TONIMER PHYSIO je sterilni medicinski uređaj klase Ila.
Datum označavanja CE: 16/09/2016.
Datum revizije uputa za uporabu: 09/2017.
Proizvedeno u Francuskoj.

ROK UPORABE: Navedeno na ambalaži.
PROIZVOĐAČ: Laboratoire Unither, 151 rue Andre Durouchez, 800084 amiens, France.
DOBAVLJAČ: Pharmagea d.o.o., Litostrojska cesta 40, 1000 Ljubljana, SI.

Što naše stranke misle o Tonimer Physio jednodoznim ampulama?

Top proizvod za novorođenčad

Ovo je zaista neophodna oprema nakon poroda. Već kod drugog djeteta ih koristim za čišćenje pupka, ušiju, očiju, nosića i još mnogo toga.

Ana L.

Zaista praktično

Pakiranje je zaista praktično, lako za nošenje u torbi ili automobilu, uvijek je s nama kao brza pomoć kad je potrebna.

Josipa

Preporučujem

Svaka mama ih mora imati, pogotovo kada su djeca mala. Koristim ih i za sebe za rane, oči... Must have 10/10

Ivana

Česta pitanja o Tonimer lab Panthexyl nosnom spreju:

KAKO UPOTREBLJAVATI?

Upute za upotrebu:

  • Prije uporabe temeljito operite ruke.
  • Odvojite jednokratnu ampulu od ostalih i zavrnite vrh kako biste je otvorili.

Za higijenu nosa i očiju

Proizvod se može koristiti svakodnevno za higijenu nosa i očiju, od 1 do 6 čišćenja dnevno, po potrebi. Za nazalnu upotrebu: kapnite ili isperite (isprati) suhe ili začepljene nosne prolaze. Nagnite glavu na stranu. Pažljivo umetnite vrh ampule u nozdrvu i lagano pritisnite na jednokratnu ampulu. Ponovite postupak s drugom nozdrvom. Vratite glavu u uspravan položaj kako biste omogućili iscjedak sluzi, a zatim obrišite višak tekućine. Ne pušite nos snažno 10 minuta nakon upotrebe proizvoda. Kod dojenčadi, otopinu kapnite s minimalnim pritiskom kako biste izbjegli mogući rizik kontaminacije srednjeg uha.

Za upotrebu u očima:

Kapanjem, čišćenjem ili ispiranjem. U svako oko iscijedite nekoliko kapi otopine. Višak tekućine obrišite sterilnim kompresom. Jednokratnu ampulu ne stavljajte u dodir s očnom površinom. Ako koristite drugi proizvod za oči, započnite s korištenjem TONIMER PHYSIO IZOTONIK i pričekajte 15 minuta prije nego što stavite drugi proizvod. Otopina se može koristiti s kontaktnim lećama.

Za higijenu ušiju

Ispiranjem. Za odgovarajuću higijenu ušiju, nakon korištenja otopine s površinski aktivnim tvarima za uši, koristite jednokratnu ampulu kako biste uklonili rastopljeni vosak uha i isprali vanjski slušni kanal. Jednu jednokratnu ampulu možete koristiti za oba uha. Višak tekućine obrišite kompresom.

Za čišćenje rana

Isperite ranu s cijelom otopinom u jednokratnoj ampuli. Višak tekućine obrišite samo s zdrave kože. Jednokratnu ampulu ne smije doći u dodir s površinom rane.

Za inhalaciju kod aerosolne terapije

Ako se otopina koristi kao otapalo za inhalaciju kod aerosolne terapije, pogledajte upute na proizvodu koji želite inhalirati. Ako otopinu koristite samostalno, pogledajte upute prikazane na uređaju za aerosolnu terapiju. Kod prve upotrebe ili u slučaju preosjetljivosti dišnih puteva, posavjetujte se s liječnikom.

  1. Vielokratna uporaba: Tonimer Physio je sterilna otopina na bazi natrijevog klorida (0,9%), koja se može koristiti za odrasle i djecu. Pogodna je za čišćenje ušiju, nosa i očiju ili za provođenje aerosolne terapije; također je idealna za čišćenje rana ili za vlaženje i smanjenje suhoće ustne šupljine​​.

  2. Pogodnost za sve dobne skupine: Otopina je prikladna za novorođenčad, djecu i odrasle, što ističe njezinu svestranost i sigurnost za uporabu kod različitih dobrih skupina​​.

  3. Sterilnost i jednokratna uporaba: Jednodjelne ampule osiguravaju da je svaka uporaba sterilna, što smanjuje rizik od kontaminacije i infekcija. To je posebno važno jer otopine koje ne sadrže antimikrobne konzervanse mogu brzo izgubiti sterilnost nakon otvaranja. Općenito se smatra da su otopine otvorene više od 24 sata neprimjerene za uporabu zbog mogućnosti bakterijske kontaminacije.

  4. Jednodjelne ampule kao bolji izbor: Jednodjelne ampule su bolji izbor u usporedbi s višekratnim spremnicima, jer smanjujeju mogućnost mikrobne kontaminacije i osiguravaju da je svaka uporaba jednako sigurna kao i prva. To je posebno važno kod proizvoda koji se koriste za čišćenje osjetljivih područja, poput očiju, nosa i ušiju, ili kod liječenja rana, gdje je čistoća od ključnog značaja za sprječavanje infekcija.

Ne, niti jedna linija proizvoda u našoj ponudi nije testirana na životinjama. U skladu s zakonodavstvom Europske unije, prodaja proizvoda koji su testirani na životinjama je zabranjena.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.