Kako poslujemo?

Kako poslujemo?

1. Općenito
Opći uvjeti izrađeni su u skladu s propisima iz područja zaštite potrošača, na temelju preporuka Gospodarske komore Slovenije i međunarodnih kodeksa za internetsko i elektroničko poslovanje. Internetskom trgovinom Pharmagea.com (u daljnjem tekstu “internetska trgovina”) upravlja Pharmagea d.o.o., pružatelj usluga e-trgovine (u daljnjem tekstu “Trgovac”).

Registracijom u internetskoj trgovini posjetitelj dobiva korisničko ime koje je isto kao i njegova adresa e-pošte i korisnička lozinka koju je sam postavio korisnik. Korisničko ime i lozinka korisnika nedvosmisleno se određuju i povezuju s unesenim podacima. Registracijom posjetitelj potvrđuje i jamči da je punoljetna osoba s punom poslovnom sposobnošću. Registracijom posjetitelj postaje korisnik i stječe pravo kupnje. Kupnjom proizvoda korisnik postaje kupac.

Ovi Opći uvjeti definiraju rad internetske trgovine, prava i obveze posjetitelja, korisnika i kupca te poslovni odnos između Trgovca i korisnika kao kupca proizvoda iz ponude internetske trgovine.

2. Dostupnost informacija
Trgovac se obvezuje da će korisniku uvijek biti na raspolaganju:

 • podaci o identitetu Trgovca (posebno naziv tvrtke i sjedište tvrtke i matični broj gdje je tvrtka registrirana);
 • detalji za kontakt koji omogućavaju korisniku brzu i učinkovitu komunikaciju s Trgovcem (adresa e-pošte, telefon itd.);
 • informacije o bitnim karakteristikama proizvoda ili usluge internetske trgovine, uključujući usluge nakon prodaje i jamstva;
 • informacije o dostupnosti proizvoda ili usluge internetske trgovine;
 • način i uvjeti isporuke proizvoda ili izvršavanje usluga, posebno mjesto i vrijeme isporuke;
 • podaci o načinu plaćanja;
 • informacije o vremenskoj valjanosti ponude iz internetske trgovine;
 • informacije o razdoblju tijekom kojeg je još uvijek moguće odustati od ugovora i uvjetima za odustajanje;
 • informacije o mogućnosti povrata proizvoda te je li i koliko takav povratak košta korisnika;
 • informacije o postupku pritužbe korisnika i informacije o kontakt osobi trgovca za kontakte s korisnicima.

3. Ponuda proizvoda, vrijeme isporuke i prihvaćanje
Zbog prirode internetskog poslovanja, ponuda proizvoda u internetskoj trgovini mijenja se i ažurira često i brzo.

Rok isporuke proizvoda na zalihi je 2-7 radna dana za adrese za dostavu u Hrvatsku, osim ako Pošta Slovenije kasnije ne dostavi na pojedinu adresu za isporuku (vidi točku 10.). Za ostale proizvode, vrijeme isporuke navedeno pored proizvoda u internetskoj trgovini odnosi se na adrese za dostavu u Sloveniji. Svaki proizvod iz internetske trgovine dostupan je u razumnom roku.

Prilikom narudžbenice, korisnik može odrediti jedan od sljedećih načina preuzimanja proizvoda:

osobno u sjedištu tvrtke, u tom slučaju se ne plaća poštarina;
nakon poštarine, u tom se slučaju plaća i poštarina.

4. Načini plaćanja
Trgovac korisniku pruža sljedeće načine plaćanja za kupnju proizvoda iz internetske trgovine:

 • pouzećem, u tom se slučaju primjenjuje internetska cijena (vidi točku 5.);
 • prethodnim prijenosom kupoprodajne cijene na transakcijski račun Trgovca prema pripremljenoj ponudi odn predračun, u kojem se slučaju primjenjuje internetska cijena (vidi točku 5.);
 • Pharmagea d.o.o. (www.pharmagea.hr) koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

5. Cijene
Internetska cijena vrijedi za sve registrirane korisnike Trgovčeve internetske trgovine.

Sve cijene u internetskoj trgovini navedene su u eurima i uključuju PDV, ako nije izričito navedeno. Cijene u B2B internetskoj trgovini ne uključuju PDV ili su ove informacije izričito navedene. Sve cijene u internetskoj trgovini su cijene proizvoda i ne uključuju troškove dostave (vidi točke 3. i 10.) Sve cijene vrijede samo za elektroničko naručivanje proizvoda putem internetske trgovine.

Sve cijene vrijede u trenutku slanja narudžbe i nemaju unaprijed zadanu valjanost, pa vrijede samo dok se svaki put ne promijene. Unatoč izvanrednim naporima Trgovca da pruži najnovije i točne podatke, može se dogoditi da podaci o cijeni nisu točni. U slučaju iz prethodne rečenice i u slučaju da se cijena proizvoda promijeni tijekom obrade narudžbe, odnosno od trenutka slanja narudžbe do potvrde narudžbe, Trgovac će:

 • korisnik (kupac) je obaviješten i obaviješten o novim cijenama, korisnik (kupac) u takvom slučaju ima mogućnost promijeniti svoju narudžbu ili je djelomično ili u potpunosti otkazati ili potvrditi narudžbu po novim cijenama, sve bez dodatnih troškova ; ili
 • omogućiti korisniku (kupcu) da odustane od kupnje i istovremeno mu ponuditi rješenje koje će biti na obostranu korist i zadovoljstvo.

6. Postupak kupnje
6.1. Narudžba prihvaćena

Nakon predaje narudžbe, korisnik (kupac) e-poštom od trgovca dobiva obavijest da je narudžba prihvaćena. U roku od 1 sata od primanja ove obavijesti, korisnik (kupac) ima mogućnost otkazati narudžbu bez posljedica. Osim mogućnosti otkazivanja, korisnik (kupac) ne može mijenjati sadržaj narudžbe nakon stavljanja narudžbe. Iscrpne informacije o statusu i sadržaju pojedine narudžbe uvijek su dostupne korisniku (kupcu) u njegovom profilu na web mjestu trgovca.

6.2. Narudžba potvrđena

Ako korisnik (kupac) ne otkaže narudžbu, narudžba ide u daljnju obradu. Po primitku trgovac pregledava narudžbu, provjerava dostupnost naručenih proizvoda i potvrđuje narudžbu ili je odbija s razlogom. Trgovac se također može obratiti korisniku (kupcu) putem telefona na priopćeni kontakt telefonski broj kako bi provjerio podatke ili osigurao točnost isporuke. Nakon potvrde narudžbe, Trgovac e-poštom obavještava korisnika (kupca) o predviđenom vremenu isporuke. Ugovor o kupnji kupnje naručenih proizvoda između korisnika (kupca) i Trgovca u ovoj je fazi neopozivo zaključen (vidi točku 7.).

6.3. Malo otpremljen

Trgovac priprema, šalje naručene proizvode u dogovorenom roku i e-poštom obavještava korisnika (kupca). U e-pošti iz prethodne rečenice Trgovac također obavještava korisnika (kupca) o politici povrata proizvoda i obavještava ga o kontakt osobama u slučaju prigovora ili kašnjenja u isporuci.

7. Kupoprodajni ugovor
Trgovac izdaje račun u pisanom obliku korisniku koji kupuje proizvod iz internetske trgovine, s raščlambom troškova i obrazloženjem prava na odustajanje od kupnje vraćanjem kupljenog proizvoda, ako je potrebno i moguće. Kupoprodajni ugovor u obliku narudžbenice pohranjen je u elektroničkom obliku na poslužitelju trgovca i dostupan je korisniku (kupcu) u bilo kojem trenutku na njegovom korisničkom profilu. Kupoprodajni ugovor zaključen je na slovenskom jeziku.

Kupoprodajni ugovor između Trgovca i korisnika (kupca) zaključuje se u trenutku kada Trgovac potvrdi narudžbu (vidi točku 6.2.). Od ovog trenutka, sve cijene i ostali uvjeti kupnje su fiksni i primjenjuju se na Trgovca i korisnika (kupca).

8. Kvarovi, zamjena i povratak proizvoda
Potrošač u ovom poglavlju je kupac (fizička osoba) koji nabavlja ili koristi proizvode u svrhe izvan svoje profesionalne ili dohodovne djelatnosti. U ostalim se poglavljima izraz “kupac” odnosi na kupca i potrošača.

Zbog svoje prirode, proizvodi naručeni putem portala pharmagea.com ne ispunjavaju uvjete za povrat u skladu s člankom 43. Zakona o zaštiti potrošača. Ova se odredba ne odnosi na slučajeve oštećenja ili isporuke proizvoda s oštećenjima.

Ako se isporučeni proizvodi razlikuju od naručenih proizvoda (isporuka netočnih proizvoda), kupac ili potrošač vraća isporučene proizvode, davatelj će ih besplatno zamijeniti odgovarajućim. Davatelj također snosi troškove povrata izvorno isporučenih proizvoda. Izvorno isporučeni proizvodi mogu se vratiti samo u neotvorenoj ambalaži.

Ako isporučeni proizvodi ne udovoljavaju karakteristikama ili. specifikacije naručenih proizvoda (isporuka neispravnih proizvoda), kupac mora obavijestiti davatelja usluga u roku od osam dana od dana primitka proizvoda. Ako se pogreška kod uobičajenog pregleda prilikom primitka nije mogla uočiti (skriveni nedostatak), kupac mora obavijestiti Pharmageo d.o.o. u roku od osam dana od dana kada primijeti pogrešku, u protivnom će izgubiti ovo pravo.

Pharmagea ne snosi odgovornost za nedostatke koji se pojave nakon isteka šest mjeseci od isporuke proizvoda. Pharmagea nije odgovorna za bilo kakve neprimjetne nedostatke u sadržaju izvorno zatvorenog proizvoda.

Potrošačka odn kupac mora detaljnije opisati kvar u obavijesti o pogrešci i omogućiti Pharmagei pregled predmeta.

Potrošač ili kupac koji je pravovremeno i ispravno obavijestio davatelja usluge o nedostatku, ima pravo zatražiti od njega u roku od dvije godine od podnošenja obavijesti o kvaru:

 • otkloniti kvar na proizvodu ili
 • vraća dio uplaćenog iznosa proporcionalno pogrešci ili
 • zamijenite neispravan proizvod novim besprijekornim proizvodom ili
  vraća uplaćeni iznos.

U svakom slučaju potrošač odn. kupac također ima pravo zahtijevati naknadu od ponuditelja, a posebno naknadu troškova materijala, zamjenskih proizvoda, radne snage, prijenosa i transporta proizvoda nastalih zbog ispunjenja obveza iz prethodnog stavka.

9. Jamstvo

Proizvodi imaju jamstvo ako je navedeno na jamstvenom listu ili računu. Jamstvo vrijedi prema uputama na jamstvenom listu i nakon podnošenja računa. Jamstveni rokovi navedeni su na jamstvenim listovima ili na računu. Podaci o jamstvu navedeni su i na stranici s uvodom u proizvod. Ako nema informacija o jamstvu, proizvod nema jamstvo ili podaci trenutno nisu poznati. U potonjem slučaju kupac se može obratiti davatelju usluga koji će pružiti ažurne informacije.

10. Dostava

Trgovac će naručene proizvode isporučiti korisniku (kupcu) u dogovorenom roku. Ugovorni partner Trgovca za dostavu pošiljki je Pošta Slovenije. Trgovac zadržava pravo odabrati drugu dostavnu službu ako će moći učinkovitije ispuniti narudžbu.

U slučaju preuzimanja proizvoda nakon poštarine, kupac plaća i poštarinu.

11. Sigurnost

Trgovac koristi odgovarajuća tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i pohrane osobnih podataka i plaćanja. Trgovac u tu svrhu koristi 128-bitni SSL certifikat izdan od ovlaštene organizacije.

Korisnik je također odgovoran za sigurnost osiguravajući sigurnost svog korisničkog imena i lozinke te odgovarajućeg softvera i antivirusne zaštite svog računala.

12. Zaštita djece
Trgovac u internetskoj trgovini ne prihvaća narudžbe nekoga za koga zna ili sumnja da je dijete bez izričitog dopuštenja roditelja ili skrbnika. Trgovac u internetskoj trgovini ne nudi besplatan pristup proizvodima ili uslugama koji su štetni za djecu.

Trgovac neće prihvatiti nikakve osobne podatke koji se tiču ​​djece bez izričitog dopuštenja roditelja ili skrbnika, niti će podatke dobivene od djece otkrivati ​​trećim stranama osim roditeljima ili skrbnicima.

Svaka komunikacija usmjerena na djecu bit će primjerena njihovoj dobi i neće iskorištavati dječje povjerenje, nedostatak iskustva ili osjećaj odanosti.

13. Pravila o privatnosti
Dio ovih Općih uvjeta je i Pravila o privatnosti koja su dostupna ovdje www.pharmagea.com/zasebnost

14. Mišljenja korisnika i recenzije proizvoda
Mišljenja, komentari i ocjene proizvoda koje pružaju korisnici ili posjetitelji dio su funkcionalnosti internetske trgovine i namijenjeni su zajednici korisnika.

Trgovac nije odgovoran za sadržaj mišljenja, komentara i ocjena proizvoda koje pružaju korisnici ili posjetitelji. Pregledi, komentari i ocjene trgovca prije pregleda publikacije i odbacuju one koji sadrže očigledne neistine, obmanjuju, vrijeđaju, opsceni su ili po mišljenju trgovca ne donose korist drugim korisnicima ili posjetiteljima internetske trgovine. Trgovac nije odgovoran za informacije u mišljenjima, komentarima i ocjenama te se odriče bilo kakve odgovornosti koja proizlazi iz tih podataka.

Podnošenjem mišljenja, komentara ili ocjene korisnik ili posjetitelj izričito se slaže s uvjetima korištenja i dopušta Trgovcu da objavi dio ili cijeli tekst u svim elektroničkim i drugim medijima. Trgovac ima pravo koristiti sadržaj mišljenja, komentara ili ocjene u neograničeno vrijeme i u bilo koju svrhu koja je u poslovnom interesu Trgovca, uključujući objavljivanje u oglasima ili drugim marketinškim komunikacijama. Autor mišljenja, komentara ili ocjene istovremeno izjavljuje i jamči da je vlasnik materijalnih i moralnih autorskih prava za napisana mišljenja, komentare ili ocjene i da ta prava prenosi na Trgovca besplatno, neisključivo i na neodređeno vrijeme .
Više o ovom izvornom tekstuZa dodatne podatke o prijevodu potreban je izvorni tekst
Pošalji povratne informacije
Bočne ploče

15. Odgovornost
Trgovac ulaže sve napore kako bi osigurao da podaci objavljeni u njegovoj internetskoj trgovini budu ažurni i točni, ali karakteristike proizvoda, vrijeme isporuke ili cijena mogu se promijeniti tako brzo da Trgovac ne uspije ispraviti podatke objavljene u internetskoj trgovini u pravodobno. U tom će slučaju Trgovac obavijestiti korisnika (kupca) o promjenama i omogućiti mu da odustane od narudžbe ili promijeni narudžbu (vidi točku 5.).

Iako trgovac nastoji pružiti točne fotografije proizvoda koji se prodaju u internetskoj trgovini, sve fotografije treba shvatiti kao simbolične. Fotografije ne jamče svojstva proizvoda.

Od trenutka kada je pošiljka s naručenim proizvodima dostavljena pošti, trgovac nije odgovoran za slučajeve fizičkog oštećenja, uništenja ili gubitka pošiljke, niti za odsutnost sadržaja u pošiljci ili ako pošiljka pokazuje znakove otvor. U tim slučajevima korisnik (kupac) mora pokrenuti postupak prigovora kod Pošte Slovenije. U slučaju oštećenja pošiljke, to čini donošenjem pošiljke najbližoj pošti u istom stanju u kojem je primljena, bez dodavanja ili uklanjanja i ispunjavanjem izvještaja o prigovoru. Zajedno s Poštom Slovenije, trgovac će osigurati da se reklamacija riješi što je prije moguće.

16. Prigovori, sporovi i primjena zakona
Trgovac se pridržava važećih propisa u području zaštite potrošača. Trgovac ima uspostavljen učinkovit sustav za rješavanje pritužbi i ima određenu osobu s kojom korisnik (kupac) može kontaktirati telefonom ili e-poštom u slučaju problema. U slučaju problema, korisnik (kupac) se može obratiti na tel. Broj: 041 395 250. Žalbu korisnik (kupac) može podnijeti na e-adresu podpora@pharmagea.com. Žalbeni postupak je povjerljiv.

Trgovac će u roku od pet radnih dana potvrditi da je zaprimio žalbu i obavijestiti korisnika (kupca) koliko dugo će je obrađivati ​​i obavještavati ga o tijeku postupka. Trgovac će se potruditi da sve sporove riješi sporazumno. Ako se ne postigne sporazumno rješenje spora, materijalno nadležni sud u Ljubljani bit će isključivo mjesno nadležan za rješavanje svih sporova između Trgovca i korisnika (kupca). Trgovac i korisnik (kupac) kao sudionik elektroničke trgovine uzajamno priznaju valjanost elektroničkih poruka na sudu.

Ovi Opći uvjeti i svi sporovi između Trgovca i korisnika (kupca) podliježu i primjenjuju slovensko materijalno i procesno pravo, bez primjene pravila međunarodnog privatnog prava, koja bi ukazivala na primjenu bilo kojeg drugog zakona.

Odredbe Obligacijskog zakonika, Zakona o elektroničkoj trgovini, Zakona o zaštiti osobnih podataka i Zakona o zaštiti potrošača primjenjuju se mutatis mutandis na sve odnose i na prava i obveze koji nisu regulirani ovim Općim uvjetima.

17. Izmjene Općih uvjeta
U slučaju promjena propisa koji uređuju rad internetskih trgovina, zaštitu podataka i druga područja vezana za rad internetske trgovine Trgovca, te u slučaju promjena vlastite poslovne politike, Trgovac može promijeniti i / ili dopuniti ovih Općih uvjeta. informirati korisnike na odgovarajući način, što uključuje, posebno, obavijest putem web stranice www.pharmagea.com. Sve izmjene i / ili dopune Općih uvjeta stupaju na snagu i primjenjuju se po isteku osmodnevnog razdoblja od objave promjena i / ili dopuna. Ako su izmjene i / ili dopune Općih uvjeta nužne radi usklađivanja s propisima, iznimno te izmjene i / ili dopune mogu stupiti na snagu i primijeniti se u kraćem vremenskom razdoblju.

Korisnik koji se ne slaže s izmjenama i / ili dopunama ovih Općih uvjeta mora otkazati registraciju u roku od osam dana od objave obavijesti o izmjenama i / ili dopunama Općih uvjeta, u protivnom se smatra nakon istekom ovog razdoblja.da korisnik prihvati promjene i / ili dopune Općih uvjeta. Otkaz registracije vrši se tako što korisnik pisanim putem obavijesti trgovca o otkazivanju.

Opći uvjeti usvojeni su 3.5.2020

Želimo vam puno ugodnih i povoljnih kupnji u našoj internetskoj trgovini!

Vrtuljak marke
Više o ovom izvornom tekstuZa dodatne podatke o prijevodu potreban je izvorni tekst
Pošalji povratne informacije
Bočne ploče