Kako štitimo privatnost?

1. OPĆENITO

Društvo Pharmegea d.o.o. (u daljnjem tekstu Pharmagea), kao pružatelj proizvoda i usluga putem web stranice www.pharmagea.com, obvezuje se čuvati povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske trgovine. Prikupljene osobne podatke, u društvu Pharmagea d.o.o. koristit ćemo isključivo za pružanje usluga koje nudimo. U Pharmagei poštujemo povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika naše internet trgovine, stoga ćemo učiniti sve da ih zaštitimo od bilo kakvih povreda i zlouporaba. Osobni podaci korisnika jedno su od područja kojem Pharmagea posvećuje iznimnu brigu i pažnju, budući da smo svjesni osjetljive prirode ovog područja.

2. KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Za potrebe pružanja usluga koje nudimo, Pharmagea prikuplja, upravlja, obrađuje i pohranjuje sljedeće korisničke podatke:

  • ime i prezime;
  • adrese za dostavu;
  • tvrtka ili naziv pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba);
  • porezni broj pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba);
  • email adresa (korisničko ime);
  • lozinka u šifriranom obliku;
  • kontakt telefon;
  • zemlja prebivališta;
  • ostale podatke koje korisnik dobrovoljno unese u obrasce u internetskoj trgovini;
  • ostale podatke koje korisnik dobrovoljno naknadno unese u svoj profil.

Pharmagea ne odgovara za točnost, potpunost i ažurnost podataka koje unose korisnici.

3. KOLAČIĆI I IP ADRESE

Društvo Pharmagea d.o.o. svakom korisniku  na početku svakog korištenja internetske trgovine dodjeljuje kolačić za identifikaciju, praćenje košarice i osiguranje sljedivosti (tzv. „kolačić“), koji se pohranjuje u memoriju poslužitelja samo za vrijeme trajanja posjeti internet trgovinu i briše se nakon sat vremena neaktivnosti. Pharmagea također može pohraniti neke trajne kolačiće na korisničko računalo, kao npr identifikacijski broj korisnika u šifriranom obliku za identifikaciju prilikom sljedećeg posjeta web trgovini ili ocjenjivanja artikala, uz pomoć kojeg korisnik zna koje je artikle već ocijenio, a posredno i kolačiće vanjske usluge Google Analytics. , koji služe za analizu posjeta web stranici. Pharmagea može koristiti ove podatke u anonimiziranom sumarnom obliku za potrebe statističke analize. Kako bi osigurala internetsku sigurnost, Pharmagea prikuplja i IP adrese s kojih korisnici pristupaju internetskoj trgovini.

4. IZJAVA O ZAŠTITI POVJERLJIVOSTI OSOBNIH PODATAKA I PRIVATNOSTI KORISNIKA

Društvo Pharmagea d.o.o., u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka, obvezuje se štititi osobne podatke korisnika svoje internet trgovine. Ni pod kojim uvjetima nećemo prosljeđivati ​​osobne ili druge korisničke podatke trećoj strani odnosno nećemo dopustiti trećoj strani uvid u osobne ili druge podatke korisnika, osim ako to od nas ne zahtijevaju državna tijela, odnosno ako je takva obveza propisana zakonom, ili u dobroj vjeri da je takvo postupanje potrebno za postupke pred sudovima ili drugim državnim tijelima  te za zaštitu i ostvarivanje zakonskih  interesa pružatelja usluga.  Svi osobni i drugi podaci koje će korisnik dati prilikom prijave u internetsku trgovinu, kao i prilikom naručivanja proizvoda, uključujući i sadržaj narudžbe, bit će zaštićeni sukladno propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka. U Pharmagei ove podatke nećemo koristiti u svrhu koja bi na bilo koji način štetila korisniku ili drugoj uključenoj osobi. Pharmagea neće koristiti podatke korisnika za slanje promotivnih e-mailova ili drugog neželjenog promotivnog materijala, osim za slanje onih promotivnih obavijesti na koje će se korisnik pretplatiti ili s kojim će se on složiti. Pharmagea može koristiti podatke u anonimiziranom sumarnom obliku za potrebe statističke analize. Tajnost osobnih i drugih podataka korisnika neće biti povrijeđena ni u kojem obliku. U Pharmagei ćemo dostavnim službama (npr. Hrvatska pošta, GLS, DHL, UPS itd.) povjeriti samo one podatke potrebne za dostavu proizvoda kupljenih u internetskoj trgovini (podatke o primatelju i adresu za dostavu). Pharmagea će kontaktirati korisnika putem e-maila ukoliko je to potrebno za kupnju u internetskoj trgovini, a putem kontakt telefona samo ako je postupak registracije u tijeku ili je nastao problem s kupnjom u internet  trgovini.

5. PROVEDBA POLITIKE PRIVATNOSTI

Sve osobe zaposelene u društvu Pharmagea d.o.o., na puno ili nepuno radno vrijeme,  koje imaju pristup osobnim i drugim podacima korisnika, upoznate su s obvezom zaštite osobnih i drugih podataka, te su dužne pridržavati se ovih odredbi o zaštiti povjerljivosti osobnih podataka i privatnosti korisnika internetske trgovine. Dužnost zaštite osobnih i drugih podataka vrijedi na neodređeno vrijeme, čak i nakon prekida odnosa s Pharmageom. Registrirani korisnici mogu prestati koristiti internetsku trgovinu u bilo kojem trenutku i mogu otkazati svoju registraciju. To čine tako da Pharmageu obavijeste o poništenju registracije pisanom izjavom (na e-mail adresu). Prije podnošenja izjave o poništenju registracije, korisnik je dužan Pharmagei podmiriti sve dospjele obveze proizašle iz kupnje u internetskoj trgovini. Tvrtka Pharmagea d.o.o. će u okviru politike privatnosti čuvati povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske trgovine i u slučaju otkazivanja registracije.

6. DODATNA POJAŠNJENJA

Ukoliko imate pitanja, problema ili komentara u vezi s ovom politikom privatnosti, možete nam ih poslati na e-mail adresu: savjetovanje@pharmagea.hr