Vrijeme sunca i toplih dana je ovdje, stoga je važno da se pripremimo za ljeto i brinemo o svom blagostanju s dobrim zaštitnim i njegujućim proizvodima.

Ljeti su naša koža i tijelo  dodatno opterećeni zbog jakih vanjskih čimbenika, stoga evo nekoliko savjeta kako uživati u ovom predivnom godišnjem dobu i biti spremni na sve što nam donosi. ☀️🌴🏖️✨

SUNCE ☀️ I KOŽA

Ljeti su sunčeve zrake zaista jake, stoga je ključno zaštititi kožu proizvodima za zaštitu od sunca. Sunce emitira tzv. UV zračenje, koje dijelimo na UVC, UVB i UVA zračenje.

Oni se razlikuju po valnoj duljini i energiji, te posljedično u šteti koju nanose koži. 

UVC obično ne dopire do nas jer ga zadržava ozon, dok nam UVB i UVA zračenje mogu uzrokovati mnoge probleme na koži, poput crvenila, fotodermatoze, kožnih alergija, sunčanice, opeklina, kožnog raka, fotostarenja, hiperpigmentacija, oslabljenog imunološkog sustava…

Najpoznatiji je UVB kao krivac za sunčane opekline 😳, dok UVA zračenje dovodi do fotostarenja ili preranog nastanka bora 🧓.

Unatoč tome što sunce ima pozitivan psihološki učinak na nas, potiče sintezu vitamina D u koži i povećava našu obrambenu sposobnost, osim klasičnih mjera (izbjegavanje izravnog izlaganja suncu 🏖️, dodatna zaštita odjećom 👚, pokrivalima 👒 i sunčanim naočalama 😎…), korištenje proizvoda s odgovarajućom UV zaštitom (kako UVB tako i UVA!) svakako je od ključne važnosti! 🌞✨

Naš izbor je uvijek proizvod s SPF (najmanje) 50 i PPD 34,5 (1/3 SPF), a prilikom nanošenja proizvoda ne zaboravite na vrat i dekolte. Proizvode nanesite na vrijeme – ⏰ 30 minuta prije izlaganja sunčevim zrakama i u dovoljnoj količini – 2 mg/cm2 (za lice, vrat i uši to je otprilike veličina 2 prsta ✌️ kreme).

✔️ Ne zaboravite na ponovno nanošenje! 😉✌️

Prednost Rilastil proizvoda za zaštitu od sunca leži u izvrsnoj kombinaciji kemijskih UV filtera koji pružaju visoku zaštitu od UVA i UVB zračenja. Sigurni su za upotrebu i za okoliš 🪸🐠 jer se tope u vodi, a povezani su s izbjeljivanjem koralja – Benzophenon-3 i Ethylhexyl methoxycinnamate.

Proizvodi također sadrže aktivne sastojke koji su korisni za kožu, poput Pro DNK kompleksa koji štiti stanice od oksidativnog stresa i ekstrakta Schisandre Chinensis koji poboljšava elastičnost kože.

S obzirom na različite tipove kože i moguće dodatne probleme, Rilastil nudi širok izbor proizvoda za zaštitu od sunca kako biste mogli odabrati onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. 🥰

(23) 23,32  (175,70 kn)24,39  (183,77 kn)
18,66  (140,59 kn)19,51  (147,00 kn)

KOŽA NAKON IZLAGANJA SUNCU 😳👙

Već svi znamo da izlaganje suncu nije zdravo, niti preporučljivo, ali ponekad se dogodi da nas sunce (previše) uhvati nespremne.

UV zračenje uzrokuje nastanak reaktivnih kisikovih spojeva (ROS) koji izazivaju oksidativni stres i oštećenje DNK stanica, a osobe svjetlije puti (fototip 1 i 2) također brzo dobivaju opekline.

Stoga je preporučljivo odabrati proizvode koji djeluju antioksidativno (zaustavljaju ROS) i istovremeno hidratiziraju i umiruju oštećenu kožu. U tom slučaju, upotreba proizvoda za njegu nakon sunčanja (After sun) je više nego dobrodošla.

15,59  (117,46 kn)23,20  (174,80 kn)
12,47  (93,96 kn)18,56  (139,84 kn)
16,88  (127,18 kn) 13,50  (101,72 kn)

Ljeti je kožna barijera zbog veće izloženosti jačim vanjskim čimbenicima osjetljivija na oštećenja, što dovodi do povećanog gubitka vlage kroz kožu (TEWL – transepidermalni gubitak vode).

U slučaju sunčanih opeklina, kada želite izbjeći dodirivanje kože, upotreba spreja za njegu nakon sunčanja (After sun) je odličan izbor jer je nanošenje jednostavno i bezbolno. 😊

Rilastil proizvodi za njegu nakon sunčanja sadrže brojne aktivne sastojke koji pomažu koži u regeneraciji i hidrataciji; Pro DNK kompleks, vitamin E (antioksidativno djelovanje), hijaluronska kiselina, glicerin (intenzivno hidratiziraju), alantoin, pantenol, bisabolol (umiruju i ublažavaju), mentol (hladan osjećaj)…

Osjećaj na koži nakon upotrebe proizvoda je vrlo ugodan, a mogu se koristiti i kao svakodnevna njega tijela.

DODATNI SAVJETI:

Tijekom ljetnih mjeseci se mnogo znojimo, stoga je važno održavati tijelo hidriranim. Pijte dovoljno vode tijekom dana i uživajte u osvježavajućim napicima. Hidratizirana koža je sjajna i zdrava. 💦🌺I nemojte zaboraviti na njegu stopala kako biste bezbrižno hodali po plaži (provjerite proizvode Rilastil Xerolact)😉.

Ljeto je vrijeme kada se opustimo i uživamo u trenutku. Brinite se o svom zdravlju, zaštiti od sunca, svježini i prepustite se nezaboravnim ljetnim doživljajima. ☀️🌴❤️

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.