, , , , , , , , , , , , , , ,

Tonimer lab panthexyl sprej za nos 100ml


Sterilna hipertonična otopina morske vode s ksilitolom (800mOsm), koja uklanja i ukapljuje sluz u nosnim prolazima. Namijenjen je odraslima i djeci od 3 godine, kod prvih simptoma prehlade (rinofaringitis) i sinusitisa, kao prevencija upale srednjeg uha i za uporabu nakon operacije sinusa.

84,33kn

TONIMER LAB PANTHEXYL SPREJ ZA NOS 100ml

Tonimer lab panthexyl sprej za nos je sterilna hipertonična otopina morske vode s ksilitolom (800mOsm), koja uklanja i ukapljuje sluz u nosnim prolazima. Namijenjen je odraslima i djeci od 3 godine, kod prvih simptoma prehlade (rinofaringitis) i sinusitisa, kao prevencija upale srednjeg uha i za uporabu nakon operacije sinusa. Obogaćen je i pantenolom koji čisti, štiti, umiruje, vlaži i umiruje sluznicu te poboljšava disanje. Uz to, kombinacija morske vode s ksilitolom i pantenolom poboljšava regeneraciju nosne sluznice i jača njezinu lokalnu obranu.

Ksilitol djeluje na dva načina: 

  • ispiranje hipertoničnom otopinom morske vode s ksilitolom izazvat će osmotsko kretanje tekućine iz upaljenog područja prema hipertoničnoj otopini. Rezultat osmoze je smanjenje otekline sluznice, što uklanja probleme s disanjem.
  • Ksilitol uspješno sprječava vezivanje bakterija na nosnu sluznicu, koje su najčešći uzročnici upale srednjeg uha i akutnog ili kroničnog rinosinusitisa.

Zbog odsutnosti nuspojava, Tonimer Panthexyl se može koristiti dulje vrijeme, posebno kao prevencija kod ponavljajućih upala srednjeg uha. Svakodnevna upotreba spreja za nos ksilitola pomaže tijelu da “ispere” stranu bakterija koje mogu uzrokovati infekcije, a prisutnost pantenola osigurava bolju hidrataciju i blagotvorno djeluje na nadraženu sluznicu. Sprej je u obliku blage magle.

Indikacije:

  • prehlada,
  • upala nosne sluznice i ždrijela (rinofaringitis),
  • prevencija akutnog otitis media,
  • alergijski rinitis, akutni i kronični rinosinusitis
  • postoperativno liječenje sinusa.


KAKO KORISTITI:

Nakon uklanjanja zaštitne kapice, djeca koja su u mogućnosti samostalno koristiti sprej, mogu koristiti Tonimer u bilo kojem položaju. Najbolje je nagnuti se nad umivaonik, glave nagnute ustranu. Umetnite mlaznicu za raspršivanje u nosnicu u višem položaju i pritisnite prskalicu. Pritisak traje najmanje 5 sekundi. Ponovite postupak s drugom nosnicom. Za dojenčad i djecu koja trebaju pomoć odraslih: Dojenče ili malo dijete položite na bok, umetnite mlaznicu za raspršivanje u gornju nosnicu i pritisnite raspršivač. Pritisak bi trebao trajati najmanje 5 sekundi. Zatim dijete smjestite na drugu stranu i ponovite postupak. Obrišite i osušite nastavak raspršivača nakon svake uporabe i ponovno zatvorite prskalicu zaštitnim poklopcem.

UPOTREBA: 1-2 puta dnevno u dojenčadi između 0 i 3 mjeseca starosti, 15 dana ili po savjetu liječnika; 3-4 puta dnevno u novorođenčadi i djece starije od 3 mjeseca, 15 dana ili po savjetu liječnika.

UPOZORENJE: Ne koristite proizvod u slučaju preosjetljivosti na sastojke. U slučaju nuspojava, prekinite upotrebu i obratite se liječniku. Spremnik pod pritiskom: može eksplodirati ako se zagrije. Držati podalje od izvora topline, vrućih površina, iskri, otvorenog plamena i drugih izvora paljenja. Zabranjeno pušenje. Nemojte probijati ili paliti, čak i kada je prazan. Zaštitite od sunčeve svjetlosti. Ne izlažite temperaturama višim od 50 ° C / 122 ° F. Čuvati izvan dohvata djece. Proizvod nemojte koristiti drugačije nego što  je ovdje navedeno.SASTOJCI:
voda, ksilitol, pantenol, morska voda, mliječna kislina.ROK UPOTREBE
je naveden na ambalaži.
PROIZVOĐAČ: Istituto Ganassini di Richere Biochimiche, Milano, Italija.
DOBAVLJAČ: Pharmagea d.o.o., Litostrojska cesta 40, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Na temelju 0 recenzija

0.0 ukupno
0
0
0
0
0

Budite prvi koji će recenzirati Tonimer lab panthexyl sprej za nos 100ml

Još nema recenzija