, , , , , , ,

Vidermina CLX intimni gel 30ml


CLX intimni gel s kiselim pH za intimnu njegu žena, sa zaštitnim, umirujućim i hidratantnim učinkom. Pogodan je u slučaju prekomjernog razmnožavanja patogene vaginalne flore. Za upotrebu na vanjskim genitalijama. Svojom aktivnom formulom s klorheksidinom (0,2%) djeluje učinkovito inhibitorno na glavne uzroke upale rodnice, kako bakterijske tako i gljivične.

79,84kn

VIDERMINA CLX INTIMATNI GEL 30ml

CLX intimni gel s kiselim pH za intimnu njegu žena, sa zaštitnim, umirujućim i hidratantnim učinkom. Pogodan je u slučaju prekomjernog razmnožavanja patogene vaginalne flore. Za upotrebu na vanjskim genitalijama. Svojom aktivnom formulom s klorheksidinom (0,2%) djeluje učinkovito inhibitorno na glavne uzroke upale rodnice, kako bakterijske tako i gljivične. Upravo je to snažna prednost linije Vidermine CLX u tome što nije važna vrsta uzročnika, jer djeluje jednako učinkovito na gljivične uzročnike vaginitisa kao i na bakterijske uzročnike vaginoze. Međutim, nema inhibitorni učinak na laktobacile koji su neophodni za zdravlje vaginalne sluznice. Uz to, sadrži i sol hijaluronske kiseline i glicerin koji dodatno vlaže sluznicu i mliječnu kiselinu koja je prirodni proizvod laktobacila i dodatno inhibira rast patogena.

Intimni gel Vidermina CLX namijenjen je intimnoj njezi u slučaju upale vanjskih spolovila ili dodatnom liječenju kada se koriste pjena Vidermina CLX, globusi CLX ili druge vaginalne tablete. Može vam pomoći kod ponovljenih upala rodnice ako vaš partner također koristi Vidermina CLX gel.

PREPORUČENO:

 • Za upalu rodnice,
 • za manje abrazije i lezije vanjskih genitalija,
 • nakon rezanja međice pri rođenju.

MOŽE SE KORISTITI:

 • Tijekom trudnoće i dojenja,
 • prije, za vrijeme i nakon menstruacije tijekom uzimanja antibiotika dok uzimate kontracepcijsku terapiju,
 • tijekom razdoblja stresa,
 • prilikom kupanja u bazenima i posjeta teretani.

AKTIVNI SASTOJCI:

 • 0,2% klorheksidin – djeluje antibakterijski i protugljivično, čime sprječava ili ograničava infekcije sluznice i kože.
 • sol hijaluronske kiseline – vlaži kožu i sluznicu.
 • mliječna kiselina – vlaži i štiti sluznicu, te održava ispravan pH rodnice.
 • glicerin – vlaži kožu i sluznicu.

UPOTREBA: Nanesite 3 cm gela jednom ili više puta dnevno ili. po savjetu liječnika. Za veću učinkovitost nanesite gel nakon čišćenja pjenom za čišćenje Vidermina CLX. Može se koristiti s kondomima.

BEZ SLES, SLS, BOJA I DERIVATA PŠENICE.

SASTAV: Aqua, glicerin, hidroksietilceluloza, Laureth-9, klorheksidin diglukonat 0,2%), natrijev hijaluronat, mliječna kiselina.

 


ROK UPOTREBE je naveden na ambalaži.
PROIZVOĐAČ: Istituto Ganassini di Richere Biochimiche, Milano, Italija.
DOBAVLJAČ: Pharmagea d.o.o., Vodovodna cesta 91, 1000 Ljubljana.