POVIJEST

1870 – OSNIVAČ

Rođen Domenico Ganassini, koji je imao osnovni talent kemijskog biologa: “Onaj koji je rođen da postane znanstvenik, budući da je rođen kao instinktivni biokemičar, oduševljen istraživanjima i briljantni stručnjak za biokemijske pojave.”, Opisao je Ernesto Bertarelli. Strastvena ljubav prema proučavanju i kemijskim i biokemijskim istraživanjima, pratila je profesora Domenica Ganassinija od malih nogu. Važan uspjeh koji je najviše obilježio njegovu karijeru bila je sinteza niacina, poznatog kao vitamin PP (Pellagra Preventing). Ako ovoj molekuli nedostaje na razini kože, može uzrokovati pelagra (otuda i naziv prevencija pelagre). Pelagra je bolest čiji simptomi uključuju i jako upaljenu kožu. Niacin ima primarni i temeljni zaštitni učinak na kožu. Neizmjerno znanje profesora razlog je stvaranja Instituta Ganassini, s jasnom namjerom da kvalitativno i strastveno izvrši revoluciju u području i metodama istraživanja.

1935 -OSNIVANJE

Domenico Ganassini, profesor kemije sa Sveučilišta Pavia, i njegovi kolege osnovali su Ganassinijev institut za biokemijska istraživanja u Italiji.

1965 –STROGI STANDARDI KVALITETE

Tvrtka je od samog početka svoju djelatnost stavila na stupove farmaceutsko-biološkog operativnog centra, u kojem se svi odjeli za istraživanje i proizvodnju približavaju. I danas jedinice odgovorne za kontrolu kvalitete mogu ponuditi proizvode na raznim proizvodnim mjestima Instituta Ganassini koji kombiniraju sigurnost dermatoloških istraživanja i senzornu prirodu kozmetike.

1972 – OSNOVAN RILASTIL

Hrabra poduzetnička odluka: Domenico Ganassini mlađi, trenutni predsjednik tvrtke, i njegovi kolege, samo dvije godine nakon što su se pridružili tvrtki, odlučili su spojiti kozmetički svijet s farmaceutskim područjem. Po prvi puta koristili smo znanje i metode farmaceutske industrije za liječenje ljepote kože. Rilastil postaje sinonim za elastičnost kože, jer je prvi razmotrio ovaj aspekt i usavršio ga. Želja za proučavanjem, istraživanjem i eksperimentiranjem sa svim rješenjima koja bi mogla poboljšati zdravlje i izgled kože dovela je do stvaranja glavne kozmetičke kreme protiv gubitka elastičnosti: Rilastil krema od potegova (Rilastil krema od strija). Revolucionarna formula, opipljiva učinkovitost i uspješno ime Ri-lastil / Ri-elastičnost bili su ključne komponente uspjeha.

1982 – TVORNICA LJEPOTE: OTVORILO SE MJESTO PROIZVODNJE BIOCLINA

Osnivanjem Bioclina, našeg proizvodnog pogona i srca tvrtke, tehnologija nailazi na inovacije. Misija marke u integriranju njege kože, tehnologije i dobrobiti postiže se važnim zaključkom: visoko kozmetičko istraživanje i senzualnost, konačno zajedno. Učinkovita miješana tekstura, s aktivnim i inovativnim sastojcima koja je u stanju promijeniti beauty rutinu u trenutku čistog zadovoljstva.

 

 

 

2008 –OBNOVA MARKE: OD ISTRAŽIVANJA DO INOVACIJA

Istraživanje, učinkovitost, povjerenje i sigurnost uvijek su bili obilježja Rilastila. Važno je da te vrijednosti priopćimo na nov i nezaboravan način, poštujući na taj način njihovu autentičnost. Obnovljena marka Rilastil, koju je dizajnirao i predstavio Giuseppe Ganassini, želi pokazati da je suština marke novo svjetlo.

 

2012 – OSNOVAN JE RILASTIL BARCELONA 

Marka Rilastil iz glavnog grada Milana prešla je granice u inozemstvu i ušla na mnoštvo različitih tržišta. Otvaranje novog ureda u Barceloni predstavlja važnu prekretnicu koja bi trebala dokazati kontinuirani rast marke u Europi i drugdje u svijetu.

 

 

 

 

DANES –RILASTIL JE KONSOLIDIRANI I VODEĆI MARKA NA TALIJANSKOM TRŽIŠTU

Stalna istraživanja i inovacije, otvaranje novih međunarodnih tržišta i dizajniranje visoko učinkovitih proizvoda osnova su rasta tvrtke. Kako bi održala moderan i konkurentan asortiman, tvrtka godišnje ulaže velik dio svoje imovine u istraživanje i razvoj. Danas je razvoj tvrtke u savršenom skladu sa svakim potrošačem koji je više nego ikad svjestan onoga što želi: sigurnosti, kvalitete i učinkovitosti. Institut Ganassini priča je o uspjehu i izvrsnosti koja će se nastaviti i u godinama koje dolaze.